Τι είναι η πεϊκή πρόθεση;

image014Ο όρος πεϊκή πρόθεση αναφέρεται σε όλα τα εμφυτεύσιμα υλικά που χρησιμοποιούνται στην προσθετική πέους για τη θεραπεία της στυτικής δυσλειτουργίας. Η πεϊκή πρόθεση είναι μια συσκευή που αποτελείται από τρία μικρά εξαρτήματα: τους κυλίνδρους που ενώνονται μέσω πολύ λεπτών σωληνίσκων με την αντλία και την δεξαμενή. Η δεξαμενή περιέχει υγρό, το οποίο μεταφέρεται από την αντλία στους σωλήνες, και μετέπειτα στους κυλίνδρους που είναι τοποθετημένοι εντός του πέους προκαλώντας το πέος να βρεθεί σε στύση και να γίνει άκαμπτο. Υπάρχουν πάνω από 250.000 άνδρες που έχουν τοποθετήσει πεϊκή πρόθεση. Μετά την τοποθέτηση το πέος φαίνεται φυσιολογικό, τόσο στη χαλαρή φάση όσο και σε στύση.

Ευκαιρία για αυθόρμητη σεξουαλική δραστηριότητα

  • H παρουσία της αντλίας κάτω από το δέρμα του οσχέου είναι μη ορατή
  • Αποκαθιστά τη φυσιολογική λειτουργία και ανατομία του πέους
  • Διατηρείται η αίσθηση του οργασμού
  • Φυσιολογική αίσθηση του πεόυς στην ψηλάφηση
  • Οι ασθενείς και οι σύντροφοι τους αναφέρουν βελτίωση της ποιότητας ζωής τους

Οι υποψήφιοι ασθενείς για την πεϊκή πρόθεση: Οι άνδρες που πάσχουν από σοβαρή στυτική δυσλειτουργία είναι οι καλύτεροι υποψήφιοι για πεϊκή πρόθεση έτσι ώστε να ξαναρχίσουν να έχουν μια φυσιολογική αυθόρμητη σεξουαλική ζωή. Εξαιρετικοί υποψήφιοι είναι άνδρες οι οποίοι έχουν μόνιμη στυτική δυσλειτουργία και οι σεξουαλικά δραστήριοι άνδρες που μετά από χειρουργικές επεμβάσεις του προστάτη, της κύστεως ή του παχέος εντέρου για τη θεραπεία καρκίνου αλλά και των ανδρών που έχουν δυσμορφία του πέους ή και ατροφία.

Αυτό περιλαμβάνει, επίσης, τους άνδρες που έχουν αγγειακή νόσο από διαβήτη, υπέρταση, καρδιακές παθήσεις, και αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης. Σε όλους τους άνδρες γενικά που πάσχουν από στυτική δυσλειτουργία και που αυτό οφείλεται σε ένα οργανικό πρόβλημα και οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στη συντηρητική θεραπεία με φάρμακα από το στόμα ή υπό τη μορφή ενδοπεϊκών ενέσεων, η πεϊκή πρόθεση είναι ιδανική θεραπεία.

1Πώς λειτουργεί η πεϊκή πρόθεση κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής δραστηριότητα;
Όταν ένας άνδρας διεγείρεται σεξουαλικά, το μόνο που έχει να κάνει είναι να πιέσει την αντλία στο όσχεο μεταξύ του αντίχειρα και του δείκτη και επιτυγχάνεται η στύση. Η στύση φαίνεται και ο άνδρας αισθάνεται τόσο φυσιολογικά που πολλοί ασθενείς αναφέρουν ότι ακόμη και μετά τη σεξουαλική δραστηριότητα, ένας νέος σύντροφος δε θα μπορούσε να καταλάβει την ύπαρξη της πρόθεσης. Όταν η στύση δεν είναι πλέον επιθυμητή, ο ασθενής πιέζει την αντλία, η οποία απελευθερώνει το υγρό πίσω στη δεξαμενή και φέρνει πίσω το πέος σε χαλαρή κατάσταση. Ο άνδρας ελέγχει τη διάρκεια της στύσης. Εάν ένας ασθενής έχει έναν οργασμό πολύ γρήγορα, η στύση δεν πάει χαμένη, και ο ασθενής είναι σε θέση να τη διατηρήσει μέχρι και η σύντροφός του να είναι ικανοποιημένη.

2Πώς μπορεί να τοποθετηθεί;
Είναι μία χειρουργική επέμβαση εξειδικευμένη που συνήθως διαρκεί λιγότερο από μία ώρα και μπορεί να γίνει με επισκληρίδιο ή γενική αναισθησία. Η αντλία τοποθετείται μέσα σε ένα πολύ μικρό άνοιγμα, στον οσχεϊκό σάκο. Αυτή είναι μια σημαντική ανακάλυψη σε σύγκριση με τις προηγούμενες τεχνικές, οι οποίες γίνονται με πολύ μεγαλύτερες τομές που απαιτούν μακρύτερη και πιο οδυνηρή διαδικασία επούλωσης. Το δέρμα του πέους δεν έχει τομή, έτσι ώστε δεν υπάρχουν ορατά σημάδια μετά το χειρουργείο. Μετά το χειρουργείο ο ασθενής παίρνει εξιτήριο την επόμενη μέρα και η πρόθεση ενεργοποιείται μετά από περίπου ένα μήνα.